Corvus monedula

9. března 2014 v 13:19 | Kavka |  kresby

"Kavka tmavá je druhým najmenším druhom rodu Corvus. Dorastá do dĺžky 34-39 cm a má rozpätie krídel 67-74 cm. Sú prevažne čierne, či šedočierne, so svetlosivým tylom. Dospelí vtáci majú ako jediní zástupcovia rodu Corvus žijúci mimo austrálsky kontinent striebristobiele oči.
Kavka žije v zalesnených stepiach, lesoch, kultúrnej krajine, na pastvinách, v mestách aj pobrežných oblastiach. Je spoločenská a v kŕdľoch sa zdržuje väčšinu roka. Často ju vídať v spoločnosti vrán a havranov.
Kavka je hlučný vták, najčastejšie sa ozýva výrazným "kjá", "kjak" ..."

(výcuc z českej wikipedie.)

0.2 mm Micron, A4, cca 4 hodiny práce. pre lepšie rozlíšenie rozkliknúť.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Charlie Charlie | E-mail | Web | 9. března 2014 v 14:31 | Reagovat

Detaily, detaily.

2 Kavka Kavka | Web | 9. března 2014 v 14:55 | Reagovat

vraciam sa s detailami ku koreňom :-D

3 Will-R Will-R | Web | 19. března 2014 v 13:26 | Reagovat

jéj, to by bolo pekné ako tetovanie :-)

4 Kavka Kavka | Web | 19. března 2014 v 20:02 | Reagovat

možno áno, ale asi by to bolo nadlho :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama